top of page

Onderhoud vloerverwarming

Vloerverwarming en onderhoud

 

Onderhoud plegen aan vloerverwarming is nodig maar dit hoeft niet periodiek. Waar een CV-ketel eens per jaar een onderhoudsbeurt nodig heeft, zal het volstaan om uw vloerverwarming om en nabij elke vijf jaar te laten onderhouden. Een volledige onderhoudsbeurt die het gehele vloerverwarmingssysteem en optioneel het installatie circuit zowel reinigt als optimaliseeert. U kunt ons uiteraard benaderen voor het onderhoud aan uw vloerverwarming. 

 

Spoelen van vloerverwarmingssysteem

Vloerverwarmingsystemen zijn echte vuilverzamelaars. Omdat de slangen van een vloerverwarmingsysteem dikwijls op het laagste punt van de installatie zitten, is dit de plaats waar vuil uit de gehele installatie bezinkt. Een vloerverwarmingsslang heeft daarbij ook nog eens een aanzienlijke lengte waardoor vuil met de stroming van het installatiewater wordt meegevoerd en eenmaal in de slang, er niet meer vanzelf uit komt.

Is uw vloerverwarmingsunit ouder dan 12 jaar? Dan adviseren wij u sowieso de verdeelunit te laten vervangen wanneer u de installatie door ons laat spoelen.

Ook het inregelen van de individuele verwarmingsgroepen is zo goed mogelijk en geeft meer comfort én besparing op de energienota.

 

 

 

 

 

 

 

Doorspoelen vloerverwarming

Wanneer is doorspoelen en onderhoud aan uw vloerverwarming nodig?

  • Als uw vloerverwarming niet meer de gewenste temperatuur haalt;

  • Bij een afwijkend hoog gasverbruik;

  • Wanneer er storingen en reparaties aan de verwarmingsinstallatie zich herhalen;

  • Bij verstoppingen in het systeem;

  • Zuurstof in de omgeving dringt door in de buizen en zorgt voor magnetietvorming;

  • Preventief. U wilt immers bovengenoemde problemen voorkomen;

  • Als u merkt dat uw vloer niet overal gelijkmatig meer verwarmt.

 

 

 

 

Apparaten voor spoelen van de installatie

 

 

 

 

Spoelmiddelen voor radiatoren en vloerverwarmingsslangen

 

​​

Magnetisch Vuilafscheider

De naam zegt het al “magnetische vuilafscheider”, deze dient om vuildeeltjes te verwijderen uit het cv water. Hoe ouder de installatie hoe meer vuil rond dwaalt in het cv systeem. Door zuurstof in de installatie ontstaat er oxidatie, deze ijzeroxides worden door de magneet van de vuilafscheider uit het cv water verwijderd. Indien U geen vuilafscheider heeft, kunnen de vuiltjes de doorstroming belemmeren, slijtage bevorderen aan de circulatiepomp van CV-ketel en/of vloerverwarmings verdeler en in het uiterste geval storingen veroorzaken.

Waarom een vuilafscheider?

  • Het belemmeren van de doorstroming van het cv water, kan hogere energie kosten veroorzaken.

  • In de huidige circulatiepompen zitten magnetische onderdelen verwerkt, die gevoelig zijn voor magnetisch vuil en de levensduur verkorten.

  • Steeds meer CV fabrikanten adviseren om een vuilafscheider te plaatsen.

Door een magnetische vuilafscheider te plaatsen, zorg je ervoor dat er schoon water de vloerverwarming instroomt. Dit belemmert de doorstroming, veroorzaakt verstoppingen en/of schade aan circulatie-pompen. Tevens verlengt U hiermee de garantie van 2 jaar naar 5 jaar. Voor de actule kosten en mogelijkheden om een Magnetische vuilafscheider te plaatsen, kunt u contact met ons opnemen.

 

Is een Vuilafscheider nodig?

De plaatsing van goede vuilafscheider is erg belangrijk voor het behoud van je installatie, of het nu gaat om een nieuwbouw- of renovatieproject, woningbouw of utiliteit. Een goede vuilafscheider verwijdert naast vuil ook lucht uit de installatie

 

Waar plaats je de Vuilafscheider?

Meestal installeert men de vuilafscheider in de retourzijde van de cv installatie, zodat schoon water de cv ketel instroomt. Afhankelijk van het soort vuilafscheider kan deze horizontaal of verticaal geplaatst worden. De meest verkochte vuilafscheiders hebben 22 of 28 mm knelkoppelingen

 

Waarom Magneetfilter?

Waarom magneet filters? Veel industriële vloeistoffen zijn vervuild met zeer agressief ijzerhoudende deeltjes waardoor systemen en producten kunnen beschadigden. Een magneetfilter verwijdert zeer fijne metaaldeeltjes en voorkomt hiermee slijtage en stilstand in vaak kritische systemen.

bottom of page